Чи потрібно варити какао?

Важливий момент: какао не можна кип'ятити. У цьому випадку напій може придбати неприємну гіркоту, так що варити його краще на середньому вогні і зняти, як тільки почне булькати і пузиритися. З цієї причини його потрібно весь час помішувати.

Алергія на молоко або просто небажання його вживати не є перепоною для приготування какао. Якщо просто залити какао окропом, ви отримаєте напій не гірше, ніж з додаванням цукру або молока, адже насиченість смаку залежить від якості порошку, що використовується.

Какао слід пити у першій половині дня. На ніч воно може мати збуджуючу дію через вміст кофеїну. Також не варто переборщувати із цукром, молоком або, наприклад, з маршмеллоу — нині модною варіацією вживання цього напою — через високу калорійність. Вживання какао має свої норми.

Спосіб приготування

  1. Візьміть невелику каструлю, налийте в неї молоко та поставте на вогонь. Молоко довести до кипіння.
  2. Після того, як молоко закипить, додайте до нього какао-порошок. Після цього додайте цукор. …
  3. Залишіть какао варитися приблизно 5 хвилин. …
  4. Налийте какао у чашку.

Feb 11, 2022

loading
×