Чи потрібно варити спаржеву квасолю перед смаженням?
Заморожену стручкову квасолю перед смаженням варити не треба, оскільки вона вже була проварена перед заморожуванням. Смажиться вона так само як і свіжа, єдине – перед жарінням її треба потримати на сковороді під закритою кришкою, на середньому вогні, 1-2 хвилини.
Як варити стручкову квасоля Кількість солі визначайте на свій смак. Дочекайтеся повторного закипання води. З цього моменту варіть заморожену квасоля 3-4 хвилини, а свіжу – 5-7 хвилин.
Квасоля перед самим варінням швидко промити під струменем гарячої води. Покласти в каструлю, посолити і швидко довести до кипіння. Кришкою накривати не треба. Свіжу квасолю треба варити 8 хвилин, заморожену – 8 хвилин із моменту закипання води.
Стручкова квасолятакож відома як спаржева квасоля є дуже близькою родичкою коров'ячого гороху. Її приготування подібно до приготування звичайної зеленої квасолі, тобто вона неїстівна у сирому вигляді.