Чи потрібно закривати кришку при варінні рису?

Правила варіння Переконайтеся, що зерна не прилипли до дна каструлі і накрийте кришкою. Більше Мал перемішувати не потрібно, інакше зерна зламаються, виділять крохмаль і Мал злипнеться. Після того як Мал буде знято з вогню, потрібно злити надлишки води, якщо вони є, і накрити Мал кришкою. Так він має постояти хвилин 10-15.

У процесі приготування не піднімайте кришку — інакше Мал готуватиметься довше. Якщо ви хочете, щоб крупа була розсипчастою, не перемішуйте її (за винятком першого разу).Як варити рис у каструлі

  1. для білого – 20 хвилин;
  2. для пропареного – 30 хвилин;
  3. для коричневого – 40 хвилин;
  4. для дикого – 40–60 хвилин.

Останні десять хвилин варіння – Найважливіші: в це час кришку ні в якому разі не можна відкривати. Використовуйте каструлю з товстим дном із щільно закривається кришкою.

loading
×