Чи потрібно замочувати бурий рис на ніч?
Дослідники рекомендують замочувати ризик на ніч перед приготуванням, щоб позбавитися шкідливих хімікатів. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин. Вчені виявили під час дослідження рису велику кількість токсинів.Feb 9, 2017
Але незалежно від переваги сорту рису – білий, золотистий, бурий – Мал на всю ніч необхідно замочити у холодній воді. Вранці необхідно промити, відмивши цим від коротколанцюгових вуглеводів, які дають рису високий глікемічний індекс та відповідні реакції організму у вигляді викиду інсуліну.
Замочивши рис на 30-35 хвилин у чистій прохолодній воді, ви дасте зерну та висівковій оболонці рівномірно набухнути і, таким чином, запобігте можливим розривам оболонки та крохмалистій частині рисинок назовні при варінні, збережіть зовнішню привабливість крупи у готовому вигляді.
«Замочування прискорює процес приготування, зерно вбирає воду, а тепло розм'якшує зерно, – сказала Балакрішнан. – Моя бабуся казала, що замочування рису посилює смак зерна. Крім того, якщо його замочувати на менший час, рис буде трохи зернистим навіть після приготування».