Чи потрібно замочувати крупу перед варінням?
Замочувати необхідно всі крупи без винятку. Це не вимагає великих зусиль і забирає зовсім небагато часу. Дрібну крупу (наприклад, пшоно та гречку) перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду крупу крупу (наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч.
Завдяки замочування помітно покращуються смакові якості страви. До того ж цей процес не займає великої кількості часу. Також завдяки замочування можна прискорити процес травлення, полегшивши засвоєння всіх корисних речовин, якими багата крупа.
Замочування круп та бобових знешкоджує антинутрієнти, у тому числі фітинову кислоту. Сприяє пробудженню ферментів, виробництву вітамінів у крупах та бобових.
Дієтологи рекомендують замочувати перед варінням Усе крупи без винятку, у тому числі й вівсянку. Вівсяні пластівці достатньо замочити перед варінням на 15 хв. Тверді крупи, звичайно, краще замочувати на ніч.