Чи потрібно замочувати маш на ніч?

Очищений маш перед варінням замочувати не треба – він вариться недовго, всього 20-30 хвилин. А от цільний маш краще залишити у воді на цілу ніч.

Замочувати маш не обов'язково. Але деякі все ж таки заливають його водою на кілька годин або всю ніч, оскільки вважається, що замочені бобові легше засвоюються організмом.

Маш промитиприбрати всі сторонні домішки, якщо вони є. Замочити на півгодини у холодній воді. Це прискорить процес варіння. Якщо часу немає, можна приступати відразу, просто готувати потрібно буде на кілька хвилин довше.

До того ж маш – Досить поживний продукт: у 100 грамах маша міститься 300 калорій. Протипоказання до вживання машу зводяться лише до індивідуальної непереносимості та порушень роботи травної системи.

loading
×