Чи потрібно замочувати свіжі боби?

Її ще називають «нирковою», кідні (kidney beans) – своєю формою вона і справді нагадує нирку. Червону квасолю не можна пророщувати – у сирих бобах містяться отруйні речовини. Перед приготуванням їх потрібно замочити щонайменше на 8 годин, злити воду, а потім варити до готовності: 50-60 хвилин.Mar 4, 2021

Замочена на ніч квасоля або сочевиця, наступного дня не лише краще засвоюватиметься, а й швидше приготується. Промивши зерна, залийте бобові питною водою і залиште на ніч при кімнатній температурі.

Замочування сирих горіхів, зернових та бобових (включаючи сочевицю, горох і квасолю) робить більш доступними мінерали, що містяться в них, такі як залізо, цинк, кальцій і магній.

Більшість бобових потрібно довго вимочують у воді об'ємом, принаймні вдвічі більше, ніж об'єм самого продукту, кілька разів змінюючи її. Цей важливий етап перед кулінарною обробкою допомагає видаляти будь-які шкідливі речовини або ті, що важко перетравити.

loading
×