Чи потрібно замочувати волоські горіхи у воді?

Чому важливо замочувати горіхи? Вся справа в фітиновій кислоті, яка міститься в горіхах, служить певним захистом плодів. Тому, щоб не було проблем із процесом травлення та горіхи засвоювалися краще, слід замочувати їх у воді.

Фітинова кислота у складі горіхів необхідна його захисних властивостей, але у людському організмі вона позначається негативно. Замочування допомагає знизити рівень цієї кислоти та отримати більше корисних речовин.

Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів. Але це не означає, що є горіхи безглуздо. Вони все одно залишається достатньо білка та інших корисних для здоров'я речовин.

Замочувати потрібно стільки горіхів, скільки ви готові з'їсти протягом двох-трьох днів, не більше, оскільки активовані горіхи не зберігаються тривалий час. Покладіть горіхи у ємність і залийте чистою водою, щоб вона повністю покривала їх. Залиште на 7-12 год. Дістаньте, злийте воду і промийте горіхи під проточною водою.

loading
×