Чи потрібно заважати фруктову брагу?

Бродіння яблучної браги протікає практично так само, як і цукровий. Єдиний нюанс – утворюється так звана фруктова шапка, іноді досить щільна, яку потрібно періодично перемішувати — хоч раз на день. Мішалка має бути чистою, бажано її продезінфікувати (можна самогоном).

Брагу заважати не варто та ще з однієї причини – для цього вам як мінімум доведеться періодично відкривати ємність. А впускати в бродильну ємність повітря не можна, тому що в Бразі при цьому підвищується концентрація оксидів, а, простіше кажучи, оцту. Тобто, вважаючи, що ви прискорюєте процес бродіння, його просто вбиваєте.

Отже, у процесі бродіння за червоною схемою дуже важливо щодня перемішувати брагу! У процесі бродіння дріжджі виділяють спирт та побічні продукти.

loading
×