Чи потрібно змащувати листкове тісто?

Вироби із листкового тіста краще не змащувати яйцем перед випічкою, щоб краї виробів не злиплися. Інакше випічка просто не підніметься.

Можна, можливо змастити жовтком, білком чи цілим яйцем. Останній варіант підходить для булочок та пиріжків із здобного та дріжджового тіста. Щоб вони блищали, необхідно збити яйце виделкою зі щіпкою солі. Суміш не повинна бути надто пишною, достатньо довести її до дрібних бульбашок.

Чим змащувати пиріжки перед випічкою

  1. Яєчний жовток Допускається два варіанти застосування: …
  2. Яєчний білок Таким чином виходить солодка біла глазур, яка в основному зустрічається на великодніх паску або безе. …
  3. Сметана …
  4. Вершкове масло …
  5. Рослинна олія …
  6. Вершкове масло …
  7. Солодка вода …
  8. Медовий сироп

Сметана (це мій улюблений варіант, скоринка виходить рум'яною та глянсовою); Сметана+розтоплена вершкове масло (теж хороший варіант, скоринка виходить трохи менш глянсовою, зате жовтіша); Розтоплене вершкове масло (підійде більше для випікання пирогів та запіканок);

loading
×