Чи потрібно знімати голови під час другої перегонки?

Повернемося до процесу другої перегонки. Коли стрілка термометра наблизиться до 70°C, необхідно зменшити інтенсивність нагріву так, щоб швидкість відбору дистиляту становила 1-2 краплі на секунду. Це необхідно для відсікання «голів». Чим ретельніше ви відберете «голови», тим якіснішим буде ваш кінцевий продукт. Mar 18, 2019

Якщо ви проводите перший перегін, то хвости можна не відокремлювати – зливайте тільки голови, оскільки продукт все одно буде переганятися повторно. Якщо ж відберете і хвости, Отримайте максимально очищений спирт, але це потрібно не завжди.

При другій перегонці головну фракцію відсікають із розрахунку 8-15% виходу на 1 літр чистого спирту. Наприклад, якщо самогон має міцність 40%, то одному літрі міститься 400 мл чистого спирту (для спрощення розрахунків приймаємо його міцність за 100%).

Відібрати голови необхідно за нормальної температури 64-77 градусів на початок кипіння спирту. Якщо міцність спирту-сирцю становить 20%, за таблицею можна визначити, що вони закиплять за 88-89 градусів. Хвости починають відбиратиколи фортеця при відборі падає нижче 40 градусів (при температурі 95-96 градусів).

loading
×