19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Чим Балик відрізняється від холодного копчення?
Балик відрізняється ніжною консистенцією, приємним специфічним смаком та запахом. Найбільш цінується балик, що отримується з білорибиці, нельми та осетрових риб, що містять до 22-23% жиру. М'ясо деяких риб (клакачі) має жирність до 30%.
Найкраща риба для холодного копчення наступних порід:
- кету;
- нерка;
- тріска;
- омуль;
- осетр;
- кефаль;
- білуга;
- білорибиця.
Ще важливе питання: “що корисніше: холодне чи гаряче копчення?”. Все залежить від стану вашого організму: якщо він сприймає «сирий» білок, який не згортається під час обробки, тоді ви оціните продукти холодного копчення. Якщо – ні, тоді краще вибрати рибу, м'ясо, ковбаси гарячого копчення.