Чим Балик відрізняється від холодного копчення?

Балик відрізняється ніжною консистенцією, приємним специфічним смаком та запахом. Найбільш цінується балик, що отримується з білорибиці, нельми та осетрових риб, що містять до 22-23% жиру. М'ясо деяких риб (клакачі) має жирність до 30%.

Найкраща риба для холодного копчення наступних порід:

  • кету;
  • нерка;
  • тріска;
  • омуль;
  • осетр;
  • кефаль;
  • білуга;
  • білорибиця.

Ще важливе питання: “що корисніше: холодне чи гаряче копчення?”. Все залежить від стану вашого організму: якщо він сприймає «сирий» білок, який не згортається під час обробки, тоді ви оціните продукти холодного копчення. Якщо – ні, тоді краще вибрати рибу, м'ясо, ковбаси гарячого копчення.

loading
×