Чим херес відрізняється від порту?
Херес може бути натуральним, тобто виробленим без додавання виноградного спирту, але портвейну без розведення спиртом (а для отримання кращих сортів – витриманим бренді) не буває.Feb 4, 2011
Кріплений іспанський родич порто — херес. Унікальний напій родом із місця, яке називають «золотим трикутником». Воно розташоване в Іспанії між містами Херес-де-ла-Фронтера, Ель-Пуерто-де-Санта-Марія та Санлукар.
Так, херес роблять переважно з білого винограду сортів Паломіно, Москатель і Педро Хіменес. У відмінність від херес, мадеру виробляють як із білих, так і чорних сортів, і в основному це Тінта Негра, а також Серсіаль, Вердельо, Мальвазія та Буаль.
Це ідеальний аперитив, який підходить до різних страв, але найкраще закушувати Фіно чи Мансаніллю м'якими сирами чи морепродуктами. Температура подання цих видів херес – 5-10 градусів.