Чим корисна каша із півби?

Багатий мінеральний склад представлений залізом, магнієм, натрієм, цинком, фосфором, кальцієм, селеном, калієм та багато інших. ін. Є вітаміни В1, В2, В6, фолієва кислота, В12, Е та РР.

Головна перевага полби – відсутність глютену, одного з основних алергенів, особливо у дітей. Полба підходить для харчування діабетиків, нормалізує процеси метаболізму та зменшує рівень цукру в крові, також сприяє зміцненню імунітету, виводить шлаки та токсини з організму.

Полба помітно корисніше за пшеницю. Вона містить більше білка, вітамінів та мінералів. І здебільшого, звичайно, все це міститься саме в оболонці зерна. До того ж, цільнозернове борошно з Полби знижує «потовсті» властивості випічки.

Як готувати полбу Перед приготуванням крупу необхідно кілька разів промити проточною водою та замочити у великій кількості води на 1-2 години. Можна, можливо замочити і на ніч, але необов'язково. Можна, можливо варити полбу на воді або на суміші води та молока.

loading
×