Чим корисна каша із пшона?

Страви з пшона особливо корисні при діабеті, атеросклерозі, захворюваннях печінки, підшлункової залози, серцево-судинної та нервової системи. Завдяки високому вмісту кремнію та фтору пшоно зміцнює кістки, зуби, волосся та нігті, а мідь надає м'язам і кісткам еластичність.

Пшоно не рекомендується пацієнтам із патологіями щитовидної залози, оскільки воно заважає надходженню йоду. Також слід утриматися людям при низькій кислотності шлунка, частих запорах. Продукт слід обережно вживати вагітним жінкам у третьому триместрі.

Для лікування та профілактики печії корисно є звичайну пшоняну кашу через день. Корисні властивості пшонки роблять її незамінною помічницею при різних хворобах ШКТ і підшлункової залози. Цю кашу часто додають в меню як підтримуючу терапію.

і мідь (покращує еластичність тканин, розгладжує зморшки – важлива корисна властивість пшона для жінок). Крім того, пшоно багате на вітамін Е, який відповідає за вироблення статевих гормонів і поліпшення діяльності статевих залоз.

loading
×