Чим корисна холодна картопля?

Він багатий на вітаміни В2, В3, В6, В9 і С, що особливо актуально в питанні зміцнення імунітету. Крім того, картопля у досить великій кількості містить антиоксиданти, які захищають клітини організму, перешкоджають ушкодженню вільними радикалами та уповільнюють процеси старіння.Aug 8, 2021

У складі картоплі є кальцій, залізо, фосфор, вітаміни B, C, K та P. Також він містить багато клітковини та білка – важливих для організму речовин, які переважно перебувають у шкірці. Саме з цієї причини відварена картопля у мундирі буде кориснішеніж очищений.

Картопля в холодному У вигляді має набагато більше корисних властивостей, ніж у звичному гарячому. Варена картопля – одна з найпростіших і в той же час одна з найсмачніших страв. Швидке у приготуванні воно чудово поєднується з різними продуктами.

У холодній воді крохмаль, що міститься в картоплі, розчиняється, тому всі корисні мікроелементи збережуться в овочі. Тому картоплю «в мундирі» кладуть у холодну воду. Картопля, опущена в киплячу воду, обволікається крохмалем, а точніше, складом, на який перетворюється крохмаль після контакту з окропом.

loading
×