Чим корисна річкова щука?

У м'ясі щуки міститься багато корисних вітамінів та мікроелементів (багато калію, магнію та фосфору, вітамінів групи B). Воно корисно для здоров'я шкіри та слизових оболонок, нервової та травної системи, регулює цукор у крові, є антиоксидантом, позитивно впливає на обмін речовин в організмі.

Якщо є під рукою – дрібна риба та рибні обрізки (голови, хвости, плавці) для рибного бульйону. Видаляємо зябра та обережно чистимо шкіру риби від луски, щоб не порвати її. Підрізаємо шкіру за головою щуки так, щоб на спинці вона залишилася цілісною, акуратно знімаємо шкіру до хвоста панчохою, надрізаючи у плавців.

Щука цінується як їстівна риба, але в неї гострі кістки, так звані Y-подібні кістки. Однак завдяки впорядкованому розташуванню кісток у спинці в два ряди їх витяг не представляє особливих проблем і виконується дуже просто. М'ясо цієї хижої риби відносно сухе.

loading
×