Чим корисна сьомга для здоров'я?

Сьомга містить майже всі вітаміни групи B та вітаміни А та E. Мінерали: калій, кальцій, магній, фосфор, натрій, цинк, мідь, селен та залізо. Калорійність – 142 ккал на 100 гр продукту.

У той же час у лососі, форелі, сардинах, тунці та скумбрії багато поживних речовин на основі жиру. А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують є оселедець, сьомгу і скумбрію хоча б раз на тиждень.

У ній міститься велика кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору, а також кислота омега-3, яка є ефективним елементом профілактики серцево-судинних захворювань. Крім того, м'ясо сьомги містить комплекс вітамінів – А, В, D, С, РР, Н, що робить цю рибу подвійно корисною.

Відварена сьомга це джерело омега жирних кислот, білка, кальцію, фосфору, йоду та калію. Якщо є таку рибу пару разів на тиждень, то можна налагодити роботу щитовидної залози, заспокоїти нервову систему і привести шкіру в добрий стан, позбавившись запалень, сухості та мікротріщин.

loading
×