Чим корисна тортилья?
Тортілья – Продукт, який забезпечує тривале відчуття ситості, бадьорості. Кукурудзяна основа сприяє зміцненню серцево-судинної системи, насичує кров, підвищує імунний захист організму. Коржик з кукурудзяного борошна корисна для печінки та жовчного міхура.
За допомогою тонких коржів роблять буріто, тосаду, кесадиллю та інші традиційні мексиканські страви. Можна, можливо вживати тортиллю в їжу та як Самостійний продукт.
Тортілья є основою для багатьох страв (в основному, мексиканської кухні та текс-мекс), наприклад, енчілада, ентоматада, буріто, фахітас, такос, тостада, кесадилья, де в корж загортають різну начинку. Крім того, тортильяс часто подають замість хліба до інших страв (наприклад, до чилі кон карне).
Калорійність лаваша, тортильї і пити така сама, як у хліба. Один коржик з пшеничного борошна вагою 40 -50 г містить від 80 до 110 калорій. Коржик з кукурудзяного борошна менше калорійна (50-70 калорій). Але коржі випікаються дуже тонкі, структура їх щільна.