Чим корисна вирізка свинини?

У свинячій вирізці міститься багато вітамінів В і РР, а також мінеральних речовин (магній, фосфор, мідь, йод, цинк та багато інших). М'ясо корисне під час схуднення та для спортсменів. Воно впливає на правильне функціонування клітин мозку та нирок, покращує імунітет та гормональний обмін, корисно при легеневих хворобах.

Свиняче м'ясо багате на цинк і магній, тому вживання його в їжу позитивно позначається на потенції та роботі серцево-судинної системи. Також в свинині міститься амінокислота лізин, яка потрібна для повноцінного формування кісток.

М'ясо свині містить такі речовини, як: тіамін – це один із вітамінів групи B, який необхідний для підтримки основних фізико-хімічних процесів організму людини. Яловиче м'ясо і баранина містять не так багато цієї речовини, як свинина.

Свиняча вирізка широко застосовується у кулінарії. З неї можна приготувати безліч смачних та корисних страв. М'ясо запікають, смажать, гасять, в'ялять, роблять із нього дієтичний шашлик.

loading
×