Чим корисна журавлина болотяна?

Журавлина виключно корисна для здоров'я завдяки високої концентрації вітамінів С, групи В, РР та К1. За кількістю цих речовин журавлина не поступається цитрусовим, капусті та суниці. У ягодах також міститься великий запас калію, фосфору, кальцію, заліза, йоду та магнію.

7 корисних властивостей журавлини

  • Уповільнює старіння. …
  • Допомагає при лікуванні інфекцій сечовивідних шляхів …
  • Знижує температуру при застуді. …
  • Захищає серце. …
  • Знижує ризик розвитку виразки та раку шлунка. …
  • Допомагає контролювати рівень цукру за діабету 2 типу. …
  • Має потенційну протипухлинну активність.

14 жовтня 2021

Рекомендоване добове дозування ягоди – 75-100 г. Не варто є її з ранку натще і у вечірній час перед сном. Також зверніть увагу на соуси з журавлиною і особливо її поєднанням з м'ясом: ягода допомагає білку краще засвоюватися та отримувати з їжі максимум корисних властивостей.

У ній багато вітамінів У 100 г свіжої журавлини міститься 24% вітаміну С від денної норми, що рекомендується. Це корисно: аскорбінка знижує ризик виникнення хронічних запальних процесів, допомагає нормалізувати тиск, зміцнює імунітет, сприяє засвоєнню заліза, а отже, захищає від анемії.

loading
×