Чим корисне м'ясо щуки?
У м'ясі щуки міститься багато корисних вітамінів та мікроелементів. Воно корисно для здоров'я шкіри та слизових оболонок, нервової та травної системи, регулює цукор у крові, є антиоксидантом. М'ясо щуки корисне при захворюванні на щитовидну залозу.
Щука цінується як їстівна риба, але в неї гострі кістки, так звані Y-подібні кістки. Однак завдяки впорядкованому розташуванню кісток у спинці в два ряди їх витяг не представляє особливих проблем і виконується дуже просто. М'ясо цієї хижої риби відносно сухе.
Якщо є під рукою – дрібна риба та рибні обрізки (голови, хвости, плавці) для рибного бульйону. Видаляємо зябра та обережно чистимо шкіру риби від луски, щоб не порвати її. Підрізаємо шкіру за головою щуки так, щоб на спинці вона залишилася цілісною, акуратно знімаємо шкіру до хвоста панчохою, надрізаючи у плавців.
Очевидно, що щука масою 10 кг. має з'їсти за своє життя близько 200 кг. риби. Незалежно від власних розмірів, будь-яка щука може поїдати і поїдає своїх родичів.