Чим корисне варення з брусниці?
Брусничне варення насичене вітамінами більше, ніж цитрусові, журавлина та виноград. Воно має жарознижувальну дію, показано при простудних захворюваннях, активізує роботу всієї імунної системи.. У невеликих кількостях такий десерт рекомендований після пологів.19-Feb-2020
У народній медицині застосовують також ягоди брусниці. Ними лікують туберкульоз легень, гастрити зі зниженою кислотністю, ревматизм. Відвар ягід (морс) добре допомагає при лихоманливих станах. Сік корисний при зниженому артеріальному тиску, а свіжі ягоди полегшують стан хворих при неврозах клімактеричних.
Брусниця — одна з найкорисніших лісових ягід, яку широко використовують у медицині та кулінарії.Також брусниця протипоказана людям при:
- загострення виразки шлунка та дванадцятипалої кишки;
- гастриті з підвищеною кислотністю;
- зниженому артеріальному тиску;
- відновлення після операцій (брусниця розріджує кров).
Напої та страви з брусницею рекомендують дівчатам та жінкам, у яких болючі менструації Рослина зменшує спазми матки та покращує самопочуття. Напої на основі рослинного компонента дозволяють швидко і безпечно зняти запалення сечового міхура, яке у жінок трапляється набагато частіше, ніж у чоловіків.