Чим корисні і шкідливі печериці?

Вживання печериць позбавляє від «поганого» холестерину, мігрені (хронічні головні болі), анемії та депресій. Гриби сприяють виведенню з організму солей важких металів, токсичних речовин, шлаків та радіонуклідів. Поліпшується стан опорно-рухового апарату, нігтів, зубів та волосся.27 May 2018

На шкоду печериць можна віднести той факт, що вони, як і будь-які інші гриби, здатні накопичувати шкідливі Тяжкі метали, такі як свинець, особливо це стосується постарілих грибів. Щоб уберегти себе від цієї негативної властивості, купуйте гриби в перевірених місцях і завжди вибирайте свіжі печериці.

Основні протипоказання для вживання грибів – загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, гастрити, виразкова хвороба, коліт, дуоденіт, панкреатит, ниркова та печінкова недостатність. Солоні та смажені гриби дієтологи не радять їсти при схильності до розладів випорожнень.

Печериці знімають головний біль, покращують пам'ять, розумові процеси та іншу діяльність головного мозку. Регулярне вживання запобігає розвитку стресу, депресії, неврозів. Корисні властивості печериць відображаються на стані волосся, нігтів.

loading
×