Чим корисні сухофрукти у компоті?

Користь компоту із сухофруктів для імунного захисту організму, обумовлена ​​підвищеним вмістом аскорбінової кислоти, що робить його витривалішим і менш схильним до інфекцій. У зимовий період напій може стати чудовою альтернативою ягідним морсам.

Загальновідомо, що узвари та компоти покращують апетит та настрій, підвищують життєвий тонус і є відмінним засобом у боротьбі з багатьма захворюваннями. Вживання компоту із сухофруктів рекомендовано лікарями при атеросклерозі, захворюваннях сечостатевої системи та печінки.

Рекомендується вживати компоти із сушених плодів ранньою весною, пізньої осені та взимку, коли закінчуються фрукти у свіжому вигляді та організму потрібна підтримка вітамінами.

Щоб компот вийшов не тільки смачним, а й корисним, робити його найкраще із суміші кураги, яблук, груш, чорносливу. При варінні компотуКрім цих сухофруктів, можна покласти засушені ягоди, наприклад, вишню, родзинки, шипшину та інші.

loading
×