Чим корисні свіжі каштани?

У невеликих кількостях вона допомагає у профілактиці захворювань серця та судин, гіпертонії, тромбозів та емболії. Також каштани корисні при боротьбі з ревматизмом, хворобах печінки, застоями крові та різноманітними гінекологічними хворобами. Плоди каштанів допомагають при кашлі, радикуліті та порушенні пи-щеварения.

Каштан посівний (горіх каштана посівного (Castanea sativa) вживається в їжу як у сирому, так і у вареному вигляді. Неочищені каштани добре смажаться, можливості їх використання різноманітні. У кулінарії каштани можна використовувати як гарнір чи інгредієнт для десертів.

Каштан містить до 60% крохмалю, близько 15% цукрів, майже 6% білка, понад 2% жиру; до його складу входять мінеральні речовини, клітковина, вітаміни А, С та групи В. Не рекомендується вживати сирі каштани через високий вміст у них дубильних речовин. Усі частини рослини містять корисні речовини.

Каштан зміцнює стінки кровоносних судин, виводить зайву рідину, тонізує шкіру, покращує обмін речовин, має протизапальну, знеболювальну, капіляроукріплюючу дію. Каштан Здавна використовується для лікування судинних захворювань.

loading
×