Чим корисні ягоди кизильника?

У лікуванні епілепсії плоди кизильника дають дітям та дорослим. Серед шкірних захворювань ця рослина застосовується при лікуванні екземи та корости. У медицині Тибету широко використовують властивості чорноплідного виду рослини для зупинки кривавого проносу. Крім того, плоди кизильника використовуються як антисептик.

Кизильник Їстівний є чи не єдиним серед своїх побратимів, здатним дати плоди, які можна, можливо вживати в їжу. Однак їх смак мало кого може вразити, проте ягоди добре підходять для вин і настоянок. Із них також роблять лікувальні відвари.

Кизильник чорноплідний цілком їстівна ягода. Але через відсутність яскраво вираженого смаку вживається вкрай рідко. Проте в цій ягоді існує велика кількість вітамінів та поживних речовин. Тривалість життя чагарника – до 50 років.

Кизильники розмножують насінням, яким обов'язково потрібна стратифікація, живцями, відведеннями, і щепленням, у тому випадку, якщо їх використовують як підщепу для груші. Вегетативне розмноження здійснюється зеленими (літніми) і здерев'янілими живцями.

loading
×