Чим корисні ягоди пасльону?

У плодів, коренів та трави пасліну визначено протипухлинні, антиоксидантні, протизапальні, гепатопротективні, сечогінні, антипіретичні, антигель-мінтні, заспокійливі та гіпотонічні властивості. Найбільш перспективним вважається дослідження протипухлинних властивостей рослини.

Її використовують у свіжому вигляді чи сушать. Паслін чорний застосовують при захворюваннях органів дихання, набряках та водянці (як сечогінний), а також при геморої (як легке проносне). Однією з важливих особливостей препаратів з рослини є їхня заспокійлива дія на нервову систему.

На їжу використовують тільки повністю дозрілі плоди. На смак пасльон дозрілий дуже приємний, не кислий, смак не можна порівняти з іншими ягодами. Незрілі плоди вживати не можна, вони можуть спричинити отруєння. Плоди їдять сирими, роблять із них начинки для пирогів, варять варення, повидло, киселі.

З ягід пасльон санберрі роблять варення, джеми, овочеву ікру, начинку для пирогів та вареників, цукати, мармелади, желе, вино, сушать на зиму.

loading
×