Чим корисний хрін для організму людини?

Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Засоби з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишківника.

При правильному та не надмірному його вживанні покращується апетит, підвищується кислотність шлункового соку, знижується рівень цукру в крові та артеріальний тиск. Хрін дає сечогінний та жовчогінний ефект, підвищує чоловічу потенцію, зміцнює імунітет, посилює кровотворення.

Хрін містить велику кількість поживних та мінеральних речовин, включаючи харчові волокна, вітамін C, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, залізо, цинк та марганець, а також ефірну олію. Завдяки наявності таких речовин, як ізотіоціонат і синігрін, хрін має специфічний і характерний для нього аромат.

Але хріном часто користуються при хворобах печінки, при цирозі, наприклад. Хрін стимулює соковиділення, не дає застоюватися жовчі у протоках та звільняє печінка від продуктів розпаду.

loading
×