Чим корисний кривавий апельсин?
Антоціани, що містяться в ньому, є антиоксидантами, що знижують ризик багатьох вікових захворювань, у тому числі захворювань серцево-судинної системи. Вони також зменшують ризик появи катаракти. Крім цього криваві апельсини є хорошим джерелом заліза, кальцію та вітаміну A.
Він багатий на вітаміни групи В, бета-каротином, аскорбіновою кислотою. У ньому багато пектинів, вітамінів РР, Е, Н, К, є йод, марганець, цинк, кобальт, залізо, магній. У апельсині достатня кількість вітаміну С – 150 г плоду заповнюють добову потребу організму.
Вживання одного апельсина на добу може допомогти у боротьбі з цингою, гіпертонією, авітамінозом, набряклістю тіла та кінцівок, уповільненим метаболізмом.
Він корисний при болях у суглобах та високій температурі. Апельсин допомагає утримувати в організмі кальцій, тому він гарна підмога для тих, хто п'є молоко. Апельсини протипоказані людям з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, при розладах кишечника та підвищеної кислотності, а також при гострому нефриті.