Чим корисний квас із чайного гриба?
«Чайний квас» (ще одна назва комбучі) має протибактеріальну дію за рахунок оцтової кислоти, що міститься в ньому. – Вона утворюється в процесі бродіння. Є дослідження, які стверджують, що комбуча пригнічує життєдіяльність золотистого стафілокока та інших подібних бактерій.
Чайний гриб надає лікувальну дію на бронхи, лікує артроз, ревматизм, діабет, лейкемію, запалення печінки, сечовий міхур, матку, яєчники, нервові захворювання, очищає та оновлює кров, дихальні шляхи, зупиняє запальні процеси у горлі, заліковує рани, опіки першого ступеня.
Тобто комбуча може бути особливо корисною для веганів. Але треба пам'ятати, що комбучою, особливо саморобної, можна, можливо отруїтися. Тому здоровим дорослим людям можна пити не більше половини склянки в день, а вагітним безпечніше уникати
Чайний гриб багатий ферментами та пробіотиками, які корисні для здоров'я кишечника. У цьому його можна порівняти з кефіром та квашеною капустою. При бродінні в напої виробляється оцтова кислота, під впливом якої утворюються оцтовокислі бактерії, що поповнюють популяцію умовно корисних бактерій у кишечнику.