Чим корисний квас на дріжджах?

Квас дуже корисний. Його склад багатий вітамінами та корисними елементами для життєво важливих процесів організму (в ньому присутні вітаміни групи В, а також вітамін С та Е, містяться корисні мінерали та мікроелементи – калій, кальцій, магній, залізо, йод, марганець, цинк, натрій, фосфор, сірка та інші).

Тому вплив квасу на організм схоже з кефіром і кислим молоком. Він активізує обмін речовин, сприяє засвоєнню їжі та швидкому звільненню кишечника. Травленню сприяє також і вуглекислий газ, що міститься в квасі. Від нього напій піниться, пробуджуючи апетит у людей, які його п'ють.

Квас не можна пити людям з цукровим діабетом, підвищеним тиском, гастритом та виразкою. Про це лікар-ендокринолог Тетяна Філіппова розповіла "П'ятому каналу". За її словами, магазинний квас містить шкідливі добавки, барвники, консерванти та підсилювачі смаку. Вони можуть завдати шкоди навіть здоровому організму.

Найкраще їх вживати між їжею, а не разом із нею. Ці кваси вгамовують спрагу, знімають втому, борються з зневодненням та сприяють зміцненню імунітету. Містять вітаміни групи В для здоров'я волосся, а також вітаміни РР та Е, які оздоровлюють шкіру та колір обличчя.

loading
×