Чим корисний шпроти?
Шпроти багаті на корисні речовини. Їх рекомендують вживати при остеопорозі і для уповільнення старіння. Введення в раціон попереджає утворення холестеринових бляшок. Великий вміст хрому у продукті допомагає при профілактиці цукрового діабету.
Рейтинг шпрот у маслі
- «Головпродукт» — 62 бали Зразок виявився повністю безпечним за всіма перевіреними показниками. …
- KAIJA (Латвія) — 59 балів Ці шпроти теж цілком влаштували експертів за критеріями безпеки та якості. …
- "Барс" – 55 балів.
- Gold Fish – 55 балів.
- "5 морів" – 52 бали
Dec 16, 2019
Сировина та особливості продукту Можливі види риб: балтійська салака (оселедець), балтійська кілька (чорноморська кілька, європейський) шпрот), каспійська кілька, біломорський та атлантичний оселедець, хамса (європейський анчоус). Із салаки довжиною понад 12 см виготовляють «Великі шпроти».
Копчені шпроти можна їсти цілком разом з м'якими головою, кістками та хвостом, але зазвичай їх прийнято перед вживанням видаляти. Кільські шпроти за традицією їдять із хлібом з олією чи омлетом, а також вишукано сервірують на нарізаному кубиками желе з качанним або крес-салатом.