Чим корисний сирий каштан?

У невеликих кількостях вона допомагає у профілактиці захворювань серця та судин, гіпертонії, тромбозів та емболії.. Також каштани корисні при боротьбі з ревматизмом, хворобах печінки, застоями крові та різноманітними гінекологічними хворобами. Плоди каштанів допомагають при кашлі, радикуліті та порушенні пи-щеварения.

Сирим цей продукт вживати не варто, краще помити, просушити, потім обсмажити або відварити, запекти в духовці. Можна, можливо приготувати як солодкий десерт, так і гарнір до будь-якої страви. У готових каштанах великий вміст білка, корисних кислот та антиоксидантів.

Народна медицина рекомендує каштан при суглобовому ревматизмі та хворобах печінки, а головне – для лікування варикозного розширення вен та виразок гомілки, тромбофлебіту, деяких гінекологічних захворювань, пов'язаних із застоєм крові у малому тазі, геморою.

Свіжі неочищені горіхи можна запекти в духовці близько 20 хвилин, після чого посолити і просто так, як їдять насіння або кукурудзу. Каштани запікають, обсмажують, варять, ними також фарширують птаха: в Америці – на День подяки, у Європі – на Різдво.

loading
×