Чим корисний сушений інжир?

Сушений інжир – Цінне джерело необхідних організму корисних речовин. У ньому містяться вітаміни A, E, K, практично весь комплекс вітамінів групи B, органічні кислоти та цукру, рослинний білок та клітковина. Сухі плоди багаті на макро- і мікроелементи, які необхідні організму для правильної роботи.

Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше – 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру у п'ять разів вище, тому його краще їсти у першій половині дня, – каже дієтолог.

Сушений інжир рекомендується споживати людям, які страждають на безсоння, оскільки він містить триптофан, який сприяє якісному гарному сну. Для кісток. Завдяки фосфору, інжир сприяє правильному формуванню кісток, а також містить потрібний для них кальцій.

В офіційній медицині плоди інжиру застосовуються при лікуванні тромбоемболії, тромбофлебітів, захворювань серцево-судинної системи, при тромбозах та як кровотворний засіб.

loading
×