Чим корисний та шкідливий мед?

У меді містяться фенольні кислоти та флавоноїди, які ефективно борються з вільними радикалами. Якщо регулярно вживати якісний мед, можна знизити ризик захворювань серцево-судинної системи, онкологічних захворювань, а також покращити стан очей та шкіри.14 ​​Jan 2021

Шкода меду для людини Переїдання меду може важко позначитися на нирках та підшлунковій залозі через високий вміст у бджолиному меді швидких вуглеводів. Якщо нагріти мед до 42 градусів, це не тільки зруйнує багато корисних речовин у його складі, але й призведе до виділення речовин, шкідливих для організму людини.

Відмовитися від вживання великої кількості меду слід людям із цукровим діабетом, зайвою вагою, алергікам та маленьким дітям, розповіла «Москві 24» дієтолог Наталія Круглова. Із чим не можна пити чай? «Мед відноситься до доданих цукрів, тобто він за калорійністю дуже близький до звичайного цукру.

— Без шкоди для здоров'я та постаті в день слід з'їдати не більше 1,5 їдальні або 3-4 чайні ложки меду. Краще – у першій половині дня, щоб організм встиг спалити надлишки калорій. Якщо при цьому ви їсте цукор, то кількість меду слід скоротити. Наприклад, є по дві чайні ложки того й іншого.

loading
×