Чим корисний в'ялений імбир?
У засушеному імбирі джинджерол перетвориться на шогаол — корінь, навпаки, буде вдвічі гостріший за свіжий. З вітамінів у складі імбиру найбільше РР, К та В6. Разом вони допомагають нервовій системі впоратися з підвищеними навантаженнями, покращують пам'ять та розганяють обмінні процеси в організмі.
Сушений порошок застосовують як спецію до м'ясних і рибних страв (за 20 хвилин до готовності), додають у компоти та варення (за 3 хвилини до готовності), в соуси (після зняття з вогню).
Імбирний свіжий корінь може стати прекрасним зігріваючим засобом короткочасної дії, а також зниження температури тіла. І якщо потрібний саме короткочасний ефект, то сухий порошок вживати не рекомендується. Справа в тому, що порошок має більш глибокий і тривалий вплив.