Чим корисний в'ялений імбир?

ІМБІР СУШЕНИЙ У ЦУКРІ Нормалізує роботу шлунка та кишечника, сприяє покращенню травлення, усуває кишкові розлади та інфекції, а також запори. Ефективний проти кишкових паразитів; допомагає усунення м'язових та суглобових болів.

У засушеному імбирі джинджерол перетвориться на шогаол — корінь, навпаки, буде вдвічі гостріший за свіжий. З вітамінів у складі імбиру найбільше РР, К та В6. Разом вони допомагають нервовій системі впоратися з підвищеними навантаженнями, покращують пам'ять та розганяють обмінні процеси в організмі.

Сушений порошок застосовують як спецію до м'ясних і рибних страв (за 20 хвилин до готовності), додають у компоти та варення (за 3 хвилини до готовності), в соуси (після зняття з вогню).

Імбирний свіжий корінь може стати прекрасним зігріваючим засобом короткочасної дії, а також зниження температури тіла. І якщо потрібний саме короткочасний ефект, то сухий порошок вживати не рекомендується. Справа в тому, що порошок має більш глибокий і тривалий вплив.

loading
×