Чим корисно їсти нирки?

Дієтологи радять включати в меню свинячі нирки як джерело вітамінів групи В, серед яких важливу роль відіграють вітаміни В1, В2, В6, В9 та В12. Крім того, вони містять велику кількість корисних елементів, у тому числі сірка, калій, фосфор, хлор, магній, натрій, кальцій.

Як правило, виробники використовують баранячі або свинячі нирки, як найбільш поживні та багаті за своїм складом. У них входять незамінні для м'ясоїдних вітаміни групи В та основні мінерали: магній, калій, сірка, натрій та інші.

У яловичих нирках міститься велика кількість заліза, цинку, вітаміну РР та групи В, а також селену, який здатний покращувати діяльність щитовидної залози та блокувати розвиток ракових клітин. За змістом селену яловичі нирки можуть вважатися чемпіонами: 100 г цього субпродукту міститься 240 мкг селену.

Продукти, корисні для нирок

  • Гарбуз Є низькокалорійним продуктом. …
  • Зелені овочі Шпинат, броколі є джерелом антиоксидантів, які захищають організм і сприяють оновленню клітин, тканин та органів, що корисно для нирок. …
  • Журавлина …
  • Морська риба …
  • Яблука

Jan 19, 2021

loading
×