Чим краще мити банки для консервації?
Важливо! Мити банки для стерилізації миючими засобами не можна – вони не змиваються остаточно. Тому використовується харчова сода, гірчиця, їх суміш чи лужне господарське мило.Jul 29, 2020
Тому на підприємствах харчових промисловості перед розливом (закладкою) продукту скляну тару, її попередньо промивають. Рекомендується використовувати для цього слабкий розчин оцтової чи лимонної кислоти, а потім прополоскати склотару чистою теплою водою та ретельно висушити.
Як підготувати кришки та банки для стерилізації Для консервації підходять ємності без пошкоджень. Кришки повинні бути рівними, без подряпин та іржі. Чистою губкою ретельно помийте банки та кришки. Краще робити це содою, гірчичним порошком, господарським милом або натуральним миючим засобом.
Банки попередньо слід промити, можна навіть замочити їх у воді із содою на кілька годин. Потім обсушити і поставити в заповнену теплою водою каструлю догори дном (каструлю має бути заповнена водою приблизно на одну третину). Довести воду до кипіння та стерилізувати банки 5-10 хвилин.