Чим краще запивати хінкалі?

Грузини запивають хінкалі не вином, а прохолодним пивом.Mar 11, 2021

ХінкаліЗвичайно, найчастіше їдять з чачею або горілкою, але якщо вам потрібно вино, то подавайте інтенсивне біле. Скажімо, ідеальним буде витримане в кверві Ркацителі чи рідкісне Кісі.

Наших мам та бабусь вистачає удар, коли їхні діти та онуки з'їдають хвостики від хінкаліїм пророкують негайний заворот кишок. Хінкалі варять у середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостикде сходяться всі складки.

«Хінкалі – це самодостатня страва, їх не можна їсти гарячими, оскільки бульйон, що знаходиться всередині, може спричинити опік. Вони мають трохи охолонути», — зазначає Мамія Джоджуа. Однак повністю дати їм охолонути не можна, інакше страва втратить свій смак.

loading
×