Чим кращі тверді сорти пшениці?
Тверда пшениця відрізняється підвищеним вмістом білка. Добре підходить для одержання хлібних сортів борошна. Крохмальні зерна тверді і не кришаться у процесі помелу. М'яка пшениця має м'який ендосперм, крохмальні зерна добре кришаться при перемелюванні.
Яка пшениця корисніша? Вироби з твердих борошна сортів пшениці вважаються кориснішими, оскільки вони містять більше рослинних білків, клітковини та мінералів. Крім того, макарони, зроблені з борошна твердого сорти краще зберігають форму у процесі їх приготування.
Класифікація якості пшениці
- Група А. До цієї категорії належать перші три класу пшениці. Таке зерно вважається найякіснішим, тому застосовується у харчовій галузі;
- Група Б. Сюди входять 4-й та 5-й класи врожаю. …
- Група В. Фуражне зерно, яке не дотягнуло до продовольчих норм.
Mar 1, 2021
Цей цінний сорт злаку дуже багатий на білок і легкозасвоюваний крохмаль особливої кристалічної форми. Виготовлена із склоподібного зерна органічної пшениці, борошно відрізняється високим вмістом клейковини та відмінними хлібопекарськими властивостями.