Чим кубанський борщ відрізняється від звичайного?
Отже, основні особливості кубанського борщу: це колір від золотистого до рудого, але ні як не рубіновий чи бордовий!, Секрет, це особливий буряк, вірніше буде сказати борщовий буряк, на відміну від буряка столового, має більш рожевий з білими прожилками колір, свіжа, але ні як не квашена капуста, так само важлива … Mar 13, 2015
Крім цих нюансів, є борщі пісні, не пісні – на свинині, яловичині, баранині, птиці (єврейський варіант без заправки сметаною), на карасях. І це все — українська борщ. А російська борщ, це щи – шті – з буряком. Суп із капусти, зварений на м'ясному бульйоні, майже борщале без буряків.
В українській борщі використовують лише свіжу. І кладуть капусту в каструлю наприкінці варіння — тому вона залишається хрумкою. Але найпростіше відрізнити походження борщу за способом подачі страви: найчастіше російська борщ подають із чорним житнім хлібом, а український – З часниковими пампушками.
По суті, різницю між ними можна провести лише за однією ознакою – попередньої обсмажування інгредієнтів для борщу. Самі ж інгредієнти настільки різноманітні, що різниця часом і не вловлюється. Хіба що з кислої капусти борщ готувати не вдасться. Так і щей без цієї кислої капусти чимало.