Чим кухонна сіль відрізняється від кам'яної?
Ця назва відображає стан мінералу та ставлення до нього людини. У стані природного родовища це справді солоні камені. Це потім, після обробки галіт, як ще називають цю сільстає просто колишнім солоним порошком.
СІЛЬ ГРУБОГО ПОМОЛУ, АБО КАМ'ЯНА СІЛЬ Грубу, або кам'яну сіль переважно добувають із підземних покладів. Кам'яна сіль має брудно-сірий колір. У покладах кожного конкретного родовища містяться різні домішки, тому стабільної та/або рівномірної чистоти кам'яної солі досягти майже неможливо.
Кухонна сіль — це харчовий продукт, який видобувається із сольових родовищ, а морська сіль виходить натуральним шляхом – з випаровування морської води. Головними відмінностями морської солі від кухонної є вміст у ній мікроелементів – магнію, кальцію та калію, а також більший розмір кристалів.