Чим мили волосся до появи шампуню?

Миття. Як шампун використовували звичайне мило. Це багаті люди. А прості мили голову квасом чи кислим молоком.Sep 2, 2016

Чим мили голову, поки шампунів Тому жінки використовували оцтовий розчин. Їм обполіскували голову, домагаючись м'якості та шовковистості волосся. Робили хлібний шампунь. Це дуже просто: житній хліб треба було замочити у молоці або у воді, а коли утворюється апетитна кашка, втерти її у шкіру голови.

У давнину люди мили голову так само, як і тіло, тому важливу складову "шампунів" предків становив попіл. У Європі взагалі довгий час воліли не зважати на гігієну. Знати носила перуки, під якими жили колонії вошей, а простолюдини мили голову звичайним хлібним квасом.

Ще за старих часів російські жінки мили волосся кислим молоком, сироваткою, кислим молоком. Корінь рослини мильнянка (він і сьогодні входить до складу деяких шампунів) також використовували для миття тіла та при пранні одягу.

loading
×