Чим можна погасити соду для випікання?

Крім соку лимона чи лимонної кислоти соду можна погасити звичайним оцтом, який без проблем продається у будь-якому продуктовому магазині. Для отримання позитивного результату необхідно в чайну ложку накапати 5-7 крапель 9% оцту.

Взагалі гасити соду можна будь-якою кислотою: лимонним соком, апельсиновим, кефіром, кислим молоком. Так само соду можна, можливо гасити окропом. При нагріванні від 60 градусів сода також гаситься. Саме тому, якщо її додають у тісто пісне, то реакція все одно відбувається під час нагрівання.

Не біда, гасити соду не обов'язково оцтом. Досвідчені господині знають, що у холодильнику завжди знайдеться продукт, який здатний нейтралізувати гідрокарбонат натрію. Найпростіший спосіб – погасити соду лимонним соком або лимонною кислотою у пропорції 1:2.

“10 крапель оцтового розчину достатньо, щоб розчинити одну чайну ложку соди.”

loading
×