Чим можна замінити глутамат натрію?

До складу деяких продуктів харчування входить глутамат натрію. Цей підсилювач смаку дуже небезпечний для здоров'я малюка, він є причиною виразки шлунка або гастриту. В експериментах та лабораторних дослідженнях було доведено його негативний вплив на мозок та сітківку ока.

Будь-який із відомих методів отримання глутамату натрію призводить до отримання спочатку глутамінової кислоти. Подальше перетворення її в Е621 полягає в обробці гарячого розчину глутамінової кислоти гідроксидом натрію та активованим вугіллям, концентруванні під вакуумом та кристалізації.

За фактом можна сказати, що кількісний зміст натрію в глутамате приблизно втричі менше, ніж у солі. Ці розрахунки переконливо доводять: передозування звичайного сіллю куди небезпечніше, ніж глутаматом натрію.

loading
×