Чим можна замінити псилліум при випіканні?
Якщо у вас немає Псіліум, а приготувати щось смачненьке хочеться, то спробуйте замінити його. Найбільш схожі властивості мають насіння льону, перемелене на борошно. У деяких випадках можна використовувати насіння цибулі або ксантанову камедь.Feb 3, 2020
Псіліум у випічці замінює собою глютен, ”піднімає” тісто, утворюючи всередині хлібобулочного виробу бульбашки та порожнини різного розміру. Він однаково добре поєднується з кокосовим, рисовим, гречаним борошном, без проблем піднімає тісто на основі висівок і навіть меленого мигдалю.
Чим можна замінити Псіліум Але якщо дуже потрібно, варто спробувати такі варіанти, як: борошно з насіння льону (її можна зробити самостійно, перетерши насіння в кавомолці); перемелене насіння цибулі; ксантанова камедь.
Псіліум – Корисна дієтична добавка, що добре з'єднує продукти в тісті і надає випічці легкість. Пропорції для заміни 1 яйця: 1 ч. л. Псіліум + 50 мл води.