Чим можна замінити розпушувач для Манніка?

Сода + оцет Як замінювати: 1 чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту. Куди додавати: соду – до сухих інгредієнтів, оцет – до рідких або гашену соду – готове тісто.Apr 26, 2018

Замінювати щодо: одна чайна ложка розпушувача = ½ чайний ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту. Додаємо соду – до сухих інгредієнтів, оцет – до рідких або гашену соду відразу в готове тісто.

У кулінарних книгах написано, що розпушувач тіста можна замінити содою, але ефект буде більшим, якщо при цьому сода буде змішана з оцтом, лимонним або фруктовим соком. У ролі кислоти можу виступити й інші продукти – йогурт, сметана, пахта, сиропи, мед, какао та тростинний цукор.

Логічно, що звичайній соді для реакції потрібна кислота, і замінити їй розпушувач не вийде (рівно як і навпаки), ефекту нічого очікувати. Саме тому сода використовується тільки в тих рецептах, де є кислота: мед, молочні продукти, ягідні соки і так далі.

loading
×