Чим можна замінити соду в домашніх умовах?

Найпопулярніша заміна харчової соди – пекарський порошок або розпушувач. Головне – дотримуватися пропорцій! Харчова сода (вона ж – двовуглекислий натрій, бікарбонат натрію) широко використовується в випічці. Соду додають, зазвичай, в бездрожжевое тісто, і навіть у тісто для млинців і оладок, довіряючи їй роль розпушувача.

Співвідношення: 1 чайну ложку соди можна, можливо замінити 2 чайними ложками магазинного розпушувача.

Карбонат амонію Речовина підходить для повної заміни харчової соди у співвідношенні 1:1. У кислому середовищі карбонат амонію виділяє вуглекислий газ та аміак. Завдяки цьому тісто стає хрумкішим, тому в харчовій промисловості порошок використовується для печива та крекерів.

Сода + оцет Як замінити: 1 чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столової оцту. Куди додавати: соду – до сухих інгредієнтів, оцет — до рідких чи гашену соду – У готове тісто.

loading
×