Чим небезпечна сирокопчена ковбаса?

Професор Серяков звертає увагу: щоденне вживання 50 г цих продуктів підвищує ризик розвитку раку товстої кишки на 18 відсотків. Основний фактор небезпеки переробленого м'яса – це обробка, яка продовжує термін придатності продукту. Сюди відноситься термічна обробка, соління, консервація, копчення. Mar 9, 2021

У сирокопченої ковбаси міститься багато солі та спецій, жиру. Якщо вживати її щодня, можуть початися проблеми з тиском і нирками. Лікар не рекомендує цей продукт сердечникам, гіпертонікам, тим, у кого є проблеми із нирками, а також підліткам, у яких проблемна шкіра.

Основний шкода копченої ковбаси полягає у великій кількості жирів. Незважаючи на те, що в якісному виробі вони будуть виключно корисними для організму, їх високий вміст все ж таки не піде на користь. Якщо ви збираєтеся схуднути, цей продукт варто в першу чергу виключити зі свого раціону.

Серед ковбас найнешкідливішою вважається сиров'ялена – вона виробляється виключно з м'яса вищого ґатунку. Виріб не можна назвати дієтичним, тому його варто вживати помірно, як делікатес.

loading
×